Credo

Azaz „credimus”:
Összefoglaljuk most nektek pár mondatban, miben is hiszünk.

#hitünk
Hisszük a Hitvallást. Hisszük, hogy az evangélium öröme mindenkinek szól, szeretnénk, ha minél többekhez eljuthatna. A folyamatos szentségimádás alkalmat biztosít a Krisztussal való találkozásra, a Vele való párbeszédre, az Ő üzenetének megértésére.

#kapcsolataink
Hiszünk a közösség és a személyes kapcsolatok erejében. A hétvége folyamán lehetőség lesz sportolásra, strandolásra, társasjátékozásra, hogy megtapasztalhassátok: a virtuális világon kívüli  közösségi lét és az egymásért való felelősségvállalás az élet fontos része.

#környezetünk
Hisszük, hogy közös odafigyeléssel és összefogással érhetünk még el eredményeket: a hétvége szervezésekor és lebonyolítása során kerülünk minden műanyag- és felesleges papírhulladékot, hogy legyen még az a jövő, ahol a fiatalok az itt szerzett tapasztalatokat, örömöket, élményeket és tudást kamatoztathatják és tovább adhatják. Valljuk, hogy Balatonfűzfő és Litér természeti szépségei és adottságai érdemesek arra, hogy messzebbről is idelátogassatok, hogy e különös atmoszférájú környezetben töltődhessetek fel.

#hivatásunk
Hisszük, hogy az Úr mindannyiunk számára valami csodálatossal készül. Keressük az Úr útját, hogy a legtöbbet adhassuk a világnak életünkkel. Legyen ez akár családos, akár szerzetesi, papi hivatás, akár egy feltűnésektől mentes Istennek szentelt élet: a hétvége során házaspárokkal, papokkal és szerzetesekkel találkozhattok, akik hitelesen és közvetlenül tudnak mesélni élettörténetükről. Bódi Mária Magdolna példája pedig arra tanít minket, hogyan lehet az Úr útját követni, ha a körülmények nem úgy alakulnak, ahogyan mi szeretnénk.

Ez a mi hitünk. Ez inspirálta a rendezvényt.
Gyere, tapasztald meg te is!